нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Играта на играчките" се завръща, по-добра от всякога (трейлър)

Том Ханкс участва в европейската премиера на "Играта на играчките 4" на Дисни и Пиксар в Лондон на 16 юни. Снимка: Guliver/ Getty Images

Любимата анимация "Играта на играчките" продължава с нов, четвърти филм, озвучен от големи звезди, сред които и Том Ханкс. 

По думите на Ханкс това е най-добрият филм от поредицата. 

"Играта на играчките: Пътешествието" разказва за семейната екскурзия на детето Бони, което взима цялата банда от играчки със себе си. Уди обаче внезапно се отклонява, което му носи среща с отдавна загубената му приятелка – пастирката Бо Пийп. След годините, в които се е грижила сама за себе си, приключенският дух на Бо и животът, прекаран на пътя, вече не отговарят на деликатната ѝ порцеланова облицовка и с Уди бързо разбират, че вижданията им по отношение на живота като играчка са коренно различни.

Уди винаги е бил сигурен в своето място на този свят и в това, че негов приоритет е да се грижи за детето, на което принадлежи, независимо дали това е Анди или Бони. Един ден обаче Бони донася нова играчка в стаята си – направеният от нея Виличко, който определя себе си като "боклук", а не като играчка...

Режисиран от Джош Кули (Riley’s First Date?) и продуциран от Джонас Ривера ("Отвътре навън", "В небето") и Марк Нилсен ("Отвътре навън"), "Играта на играчките: Пътешествието" на Дисни и Пиксар ще бъде по кината и в България, от 28 юни 2019 г.

Ето няколко любопитни факта от историята на поредицата, позната от 90-те години:

"Играта на играчките", чиято премиера е на 22 ноември 1995, е първият пълнометражен филм, създаден изцяло с компютърна анимация. Той е най-касовият филм за 1995 с три номинации за "Оскар" и две "Златен глобус".

"Играта на играчките 2" е първият филм изцяло създаден, мастериран и прожектиран дигитално. Също така е пътрвото продължение на анимация, което донася повече приходи от своя предшественик, подобрява рекорди за най-голям дебютен уикенд в САЩ, Великобритания и Япония, ставайки най-успешният анимационен филм за годината. Печели "Златен глобус" за най-добър филм в категорията комедия или мюзикъл и "Грами" за най-добра песен написана специално за филм, телевизия или друга визуална медия (Ранди Нюман, When She Loved Me).

През 2010 "Играта на играчките 3" спечели "Оксар" за най-добър анимационен филм и най-добра песен (Ранди Нюман, "We Belong Together"). Той също така спечели и "Златен глобус" и БАФТА за най-добър анимационен филм. Той е вторият най-касов филм на Пиксар след "Феноменалните 2".

А сега вижте трейлъра на "Играта на играчките 4":

още от Екран