нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„Годзила срещу Конг“ събра $32 млн. от боксофиса за един уикенд

Кадър: YouTube

Продукцията „Годзила срещу Конг“ направи пандемичен пробив в първия си уикенд в боксофиса, събирайки 32.2 млн. долара за дните от петък до неделя. Филмът, който бе публикуван в миналата сряда, вече е натрупал близо 50 млн. долара от зрителите в Канада и САЩ, предаде CNBC.

В международен план проектът добави допълнителни 71.6 млн. долара към приходите си, а след лансирането на чуждестранни пазари е събрал 285.4 млн. долара. „Резултатите на „Годзила срещу Конг“ са абсолютно умопомрачителни и представляват ново приветстване на индустрия, която се завръща от престоя си на ръба за повече от година“, обясни Пол Дергарабедян, анализатор от Comscore.

През изминалия уикенд прожекции на лентата имаше в над 3 хил. кина в Северна Америка, най-големия брой от началото на пандемията насам за който и да е филм. Позитивните резултати са постигнати на фона на противоепидемичните ограничения, които налагат много от салоните да работят на около 50% от капацитета си.

„Това отново трябва да изпрати послание към студиата, че световната публика е жадна за нови кинопремиери“, отбеляза главният анализатор на Boxoffice.com, Шон Робинс. „Един заспал гигант наистина започва да се събужда“, добави още той.

още от Екран