Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

HBO обяви нов сериал - предистория на „Игра на тронове“

Снимка: Guliver / Getty images

HBO обяви, че е поръчал 10 епизода на нов сериал, развиващ се в света на „Игра на тронове“, предаде „Дъ върдж“.

Новата продукция ще носи заглавието „Домът на дракона“( House of the Dragon) и ще бъде базирана на  последната книга на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв”. Действието в нея се развива приблизително 300 години преди събитията от хитова поредица на HBO и проследява периода на гражданската война между Ренира и Егон от дома Таргариен, станала известна с наименованието „Танцът на драконите”.

Сценарист на поредицата ще бъде Райън Кондал, който е създател и изпълнителен продуцент на сериала „Колония“,  докато самият Мартин ще бъде изпълнителен продуцент на новата сага.

Новината дойде само няколко часа, след като стана ясно, че HBO се отказва от снимките на другия обявен прикуъл на „Игра на тронове“, който бе познат под работното име „Кървава луна“(Bloodmoon). Той щеше да ни върне 8 000 години назад във времето в периода на „Дългата нощ“ , когато белите бродници за първи път нападат Вестерос. Пилотният епизод на сериала, в който участва актриса Наоми Уотс, обаче не се е харесал на HBO и телевизията е прекратила работата по поредицата.

Преди това пък стана ясно, че създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс са се отказали от работата си по трилогия от вселената на „Междузвездни войни“, за да се съсредоточат върху проектите, които разработват за Netflix. Твърди се, че договорът на двамата с компанията за видео стрийминг e на стойност 200 млн. Долара. Бениоф и Уайс бяха залети с критики заради последния сезон на „Игра на тронове“, който остави много фенове разочаровани.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HBO have announced a Game of Thrones prequel titled House of the Dragons based on Fire & Blood

A post shared by Game of Thrones (@gameofthronesnotofficial) on Oct 29, 2019 at 7:59pm PDT

 

още по темата
още от Екран
20
Понеделник
Януари