Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

HBO влиза надълбоко в конфликта в Газа със сериала „Наши момчета“

Снимки: HBO

Стрийминг компанията HBO навлиза надълбоко в конфликта в Газа със сериала „Наши момчета“. Продукцията, базирана на истински случай от 2014-та, е достъпна в HBO GO, съобщават представители. 

„Наши момчета“ проследява в десет епизода реални събития, поставили началото на войната в Газа – разследването на убийството на три израелски и едно палестинско момче в Израел.

Сериалът е копродукция на HBO и Keshet studios, заснета в Израел и само 10 дни след премиерата си и с 3 излезли епизода достига 89% в Rotten Tomatoes. Критиката и зрителите го описват като „толкова нагнетяващ, че забравяш да дишаш“, „напрегнат и каращ те да се замислиш“, „превъзходната игра е една от причините да продължаваш да следиш тази трудна за гледане поредица“. 

През лятото на 2014 г. трима израелски тийнейджъри са отвлечени и убити от членове на Хамас. Израел е шокиран, разтърсен и ядосан. Два дни по-късно овъгленото тяло на палестински тийнейджър от източен Йерусалим е открито в гората в западните покрайнини на града. В следващите дни Симон – агент от отдела по вътрешен тероризъм на Шин Бет, започват да разследват убийството. По същото време родителите на убитото момче поемат по мъчителния и дълъг път на справедливостта и утехата.

Мини сериалът е базиран на действителните събития, довели до избухването на войната в Газа, последвала разследването на убийството на Мухамад Абу Кдеир и разказва историята на всички замесени – израелци и араби, чиито животи са променени завинаги след случилото се.

 

още от Екран