Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кевин Харт се отказа да води церемонията за Оскарите

255

EPA-EFE/MIKE NELSON

Комикът Кевин Харт се отказа да води предстоящата церемония за наградите „Оскар”, след като бяха припомнени негови неуместни шеги по адрес на сексуалните малцинства, съобщиха световните информационни агенции.

 „Не искам да отвличам вниманието на церемонията, която е празник за толкова много изумителни талантливи артисти. Извинявам се искрено на ЛГБТК общността за безчувствените ми думи, казани преди години”, написа Харт в „Инстаграм”.

Преди три дни Кевин Харт беше избран за водещ на церемонията за наградите „Оскар” през февруари 2019 г.

Веднага след това Съюзът на гейовете и лесбийките срещу клеветата (GLAAD) се свърза с излъчващата церемонията телевизия Ей Би Си, с Академията за кинематографично изкуство и наука, и мениджърите на актьора, за да „обсъдят неговата хомофобска реторика и изяви в миналото”, предаде БТА. Комикът първоначално реагира с призива негативността да спре и увери, че той обича всички.

През 2010 г. в свое шоу Кевин Харт каза: „Ако мога да попреча на сина си да стане гей, ще го направя”. „Съжалявам, че съм засегнал хора. Развивам се и искам да продължа да го правя. Целта ми е да събирам хората, не да ги разделям”, написа още актьорът.

още по темата
още от Екран
24
Петък
Май