Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Натали Портман представя тъмната страна на славата във "Vox Lux”

34

Снимка: Neon

Историята във филма "Vox Lux” започва през 1999 г., когато сестрите Селесте и Елинор преживяват трагедия, въз основа на която измислят песен. Тя преобразува нещастието в нещо красиво, а изпълнението им предизвиква фурор, като същевременно катапултира Селесте до ранга на звезда. 

Години по-късно вече 31-годишната Селесте (Натали Портман) се е превърнала в екстравагантна поп звезда, оплетена във вихъра на собствената си слава. Вече станала майка тя се лута между своите върхове и спадове, борейки се със собственото си его, сблъсквайки се с отговорността да бъде родител на собствената си дъщеря - тинейджър, докато се опитва да се ориентира в кариера, изпълнена със скандали. Тогава друг ужасяващ насилствен акт ще привлече вниманието й.

Във филма освен Натали Портман, ще видим Джъд Лоу като нейният алчен мениджър, също Рафи Касиди ("The Killing of a Sacred Deer" , "Tomorrowland") като младата Селесте, а впоследствие като нейната дъщеря Албертин, Стейси Мартин като Елинор, Дженифър Ел и др.

Режисьорът Брейди Корбет пресъздава душевния свят на една звезда и чудовищния отпечатък, който славата оставя върху нейната личност. Появяват се мнения, че филмът наподобява "Черният лебет" на Арофонски в преплитането на реалност и представление. За филма на Арофонски може би напомня дори сценичния грим на Портман, но ще видим филма и ще преценим, дали има плагиатство, когато лентата излезе по кината през декември.

Още нещо, което би ни привлякло към големия екран е освен носителката на "Оскар" Натали Портман в главната роля и фактът, че саундтракът към филма е дело на Sia.

А сега да погледнем трейлъра на "Vox Lux” .

още от Екран
23
Петък
Август