нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Дени Вилньов привлече Оскар Айзък за новата версия на "Дюн"

Оскар Айзък е най-новото попълнение в актьорския състав, който канадският режисьор Дени Вилньов събира за новата екранизация по научно-фантастичния роман от Франк Хърбърт "Дюн". 

Айзък ще поеме ролята на дук Лито Атреидски. Заедно с Айзък Вилньов кани и младата актриса и певица Зендая, която знаем от участията й в „Спайдър-мен: Завръщане у дом“ и „Най-великият шоумен“.

Наред с тях, участие в най-новия проект на режисьора вече са поели Тимъти Шаламе като Пол Атреидски, Ребека Фъргюсън като лейди Джесика - майката на Пол и Алая (дали пък това не е ролята на Зендая), Стелан Скарсгард като злия барон Харконен и Дейв Батиста ("Блейд Рънър 2049“ - също дело на Вилньов, "Пазители на галактиката“) като племенника на  барон Харконен Глосу Рабан. Сред актьорския състав е и Шарлот Рамплинг.

За първи път фантастичният роман бива екранбизиран през 1984 г. от Дейвид Линч. Въпреки изключителния актьорски състав и зрелищните за времето си кадри, филмът да не достига очаквания успех. Все пак това той успява да спечели немалко верни почитатели.

През 2000 г. се появи и минисериал по романа, а през 2003 г. - негово продължение.

Снимките по новият проект на Дени Вилньов се очаква да започнат тази пролет в Унгария и Йордания. Заради мечтата си да режисира своя версия на "Дюн" Вилньов се отказва да поеме 25-ия филм от поредицата за Джеймс Бонд. Премиерата на "Дюн" можем да видим вероятно догодина.

още по темата
още от Екран