Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Тайната на Артемис Фоул" - новият проект на Дисни и Кенет Брана (видео)

Снимка: Walt Disney Studios Motion Pictures

"Не си подготвен за истината, скрита зад това, което търсиш.", ни предупреждава тайнствен глас в първия трейлър към "Тайната на Артемис Фоул" - новият научнофантастичен проект на Дисни, с чиято режисура се е заел самият Кенет Брана.

Увличащият се по класически произведения актьор и режисьор този път обръща поглед към детската приключенска литература. "Тайната на Артемис Фоул" е адаптация по едноименния фантастичен роман на ирландския писател Оуън Колфър. Той ни разказва за малко момче - потомствен злодей, което се отправя на дръзко приключение, за да възвърне богатството на своето семейство и да спаси баща си - престъпник като него. За целта момчето - Артемис Фол, отвлича фея, искайки откуп за нея в злато.

Приключенията на младия Артемис Фол са описани в поредица от осем романа. Филмът е по първата книга и смеем да вярваме, че няма да е последен. Сценарист е Майкъл Голдънбърг, писал сценариите на редица фантастични филми като "Контакт", "Питър Пан", "Хари Потър и орденът на фениска" и др.

В ролята на младия анти-герой Артемис влиза Фърдиа Шоу, чието участие е неговият актьорски дебют. Неговият спътник и пазител, Бътлър, е актьорът Нонзо Анозие. Във филма ще видим и великолепната Джуди Денч, на която не са й чужди ролите на фантастични същества, също така Хонг Чау, Лара Макдонъл, Миранда Рейсън, Джош Гадот и др.

Вижте първия трейлър с български субтитри. Изглежда обещаващ.

Самият филм ще бъде готов в разгара на следващото лято.

още по темата
още от Екран