Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Netflix ще екранизира "Сто години самота"

186

Габриел Гарсия Маркес. Снимка: Guliver/ Getty Images

Световноизвестният роман на Габриел Гарсия Маркес "Сто години самота" ще бъде екранизиран от американската стрийминг компания Netflix в екранна поредица на испански език. Това съобщи сайтът Deadline.com. Новината беше споделена и на страницата във Facebook "Gabriel García Márquez".

Netflix е придобила правата за създаване на сериал по романа, който е публикуван за първи път през 1967 г. и днес е продаден в над 50 млн. копия. 

Синовете на Маркес - Родриго Гарсия и Гонзало Гарсия Барча, ще бъдат изпълнителни продуценти на сериала, който ще бъде заснет основно в Колумбия. 

Книгата, която е произведение на т.нар. магически реализъм в литературата, разказва историята на няколко поколения от фамилията Буенди. Главата на семейството Аркадио Буендиа основава Макондо - измислено село в Колумбия. 

Екранизацията на Netflix ще бъде първата по книга на Маркес досега. Писателят, който почина през 2014 г., приживе отказваше да продаде правата си за заснемането на филми по неговите произведения. 

"В продължение на десетилетията нашият баща отказваше да продаде филмовите права на Cien Años de Soledad, защото той вярваше, че екранизация не може да бъде направена във времевите ограничения на игралния филм или че продуцирането на език, различен от испанския, няма да е правилно", коментира синът на Маркес - Гарсия. 

"Но в настоящата златна епоха на сериалите, с нивото на талантливо писане и режисиране, качеството на киносъдържанието и приемането от световната публика на програми на чужди езици, времето не може да е по-подходящо да се добави една адаптация към изключителната глобална зрителска аудитория, която Netflix предоставя. Ние сме въодушевени да подкрепим Netflix и филмовите дейци в това начинание и с нетърпение очакваме да видим финалния продукт", продължава той. 

"За нас е невероятна чест да бъдем натоварени с първата заснемана адаптация на "Сто години самота", една вечна и иконична история от Латинска Америка, която ние сме развълнувани да споделим със света," добавя Франсиско Рамос, вицепрезидент испански езикови оригинали в Netflix. "Знаем, че нашите членове по света обичат да гледат филми и сериали на испански език и чувстваме, че това ще бъде перфектно съвпадение за проект и нашата платформа", казва още той. 

още от Екран
20
Петък
Септември