Затвори

Николай Костер-Валдау за битката в "Дългата нощ": Наистина беше много тъмно!

Снимка: Guliver/ Getty Images

Звездата от "Игра на тронове" Николай Костер-Валдау, който изпълни в сериала ролята на Джейми Ланистър, сподели по време на интервю в панел на събитието "Con of Thrones" в Нашвил, Тенеси, че трети епизод от последния, осми сезон на сериала и според него е бил много тъмен. "Наистина беше тъмно", каза той за сериала на екран. 

Битката в трети епизод под заглавие "Дългата нощ"  отнесе множество критики от фенове по-рано, заради твърде тъмните сцени. Тя отразяваше дългоочакваното по време на всички сезони на сериала противопоставяне на силите на Нощния крал през зимата. 

Актьорът призна, че критиките действително са справедливи, предава Business Insider. 

В същото време той каза, че група от актьорите в сериала на HBO и членове на снимачния екип се е събрала в нощта, в която епизодът бе излъчен, за да го гледа на голям екран в кино в Холивуд. Те били зашеметени от епизода и не са имали проблеми да видят както трябва която и да е от снежните екшън сцени. 

"Аз бях в Канада и го гледах на телевизор, и знаех какво ще се случи в епизода, но дори и тогава бях в положение от типа "Кой е това? Не мога да го видя!", каза Костер-Валдау. 

"Всъщност говорих с копродуцента на шоуто Дан Уайс във връзка с това, защото и той беше ядосан", каза още Валдау. "Трябва да ми повярвате - те направиха всичко, което можеха, да направят това най-вълнуващата екшън поредица, някога правена и показвана като филм или на телевизор или друго". 

"Така че се събудих на сутринта и видях, че в Twitter и на други места говорят за това, "Не мога да го видя!" наистина беше изненада за всеки", продължи той. "Защото беше тъмно, но бе направено по начин, по който хората трябваше да могат да го видят". 

Костер-Валдау каза още, че проблемът се е породил от стрийминг качеството пред милионите анбонати на HBO, които са опитали да гледат едновременно в неделя вечер епизода "Дългата нощ". 

Той отговори на въпроси и за други критики към сериала като например, че във финалния сезон нещата са се развили твърде бързо. "Една критика твърди, че беше твърде бързо, имаше само шест ипизода и се нуждаехме от повече време всичко това да се случи", каза Костер-Валдау. "Наистина е така, с удоволствие бих имал още един сезон. Но мисля, че екипът би загинал - толкова беше трудно да заснемем този последен сезон", каза още той. 

още от Екран