Нова телевизия връща Васил Иванов с проект за разследваща журналистика

Нов проект за журналистически разследвания ще предложи Нова телевизия през есента, съобщават днес от медията. От септември зрителите отново ще имат възможност да проследят как журналистът Васил Иванов разобличава престъпни схеми за корупция, кражби и измами. Васил Иванов се завръща в Нова с подписан авторски договор, след личната покана на собственика на "Адванс Медия Груп" Кирил Домусчиев. Той напусна телевизията през 2017 г., като по-рано ръководеше в нея сформиран от него разследващ екип. 

Към екипа на новия проект се присъединява и още един разследващ журналист – репортерът на Нова и TrafficNews.bg Тина Ивайлова. Тя става част от семейството на Нова през 2012 г., където разплита различни криминални казуси. След нейно разследване за купуване на гласове на местните избори през 2015 г. има задържани и осъдени. "Ало" измамници също се изправиха пред съда, след като Тина Ивайлова внедри екип на медията в престъпната мрежа. Един от последните случаи, по чийто следи тръгна, е за двама братя с луксозни автомобили, които само по документи са незрящи.

Новината за новия проект за разследваща журналистика идва след като вчера стана ясно, че Нова тв е прекратила договорите на Миролюба Бенатова и Генка Шикерова. 

още по темата
още от Екран