Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Подготвят биографичен филм за Уитни Хюстън

Getty Images

Сценаристът Антъни Маккартън, който разказа историята на Фреди Меркюри, е започнал работа по биографичен филм за още една музикална икона – Уитни Хюстън, предадоха световните агенции.

В подготовката на лентата ще участва и 88-годишният музикален продуцент Клайв Дейвис, първият човек, подписал договор с поп звездата. „От личните и професионалните ми впечатления от Уитни, от ранните ѝ тийнейджърски години до трагичната ѝ смърт, знам, че цялата история за нея все още не е разказана“, сподели Дейвис. В момента текат преговори за режисурата с канадката Стела Меги.

В края на февруари станаха ясни и плановете за турне, в което покойната Уитни Хюстън да се появи отново на сцена под формата на холограма, разработена на базата на нейни изпълнения с обща продължителност над 100 часа. То трябваше да приключи в края на април.

За 25-годишната си кариера поп изпълнителката е продала 200 млн. копия и е спечелила общо 24 статуетки от най-престижните музикални награди. През 2012-а тя бе открита мъртва в дома си след прием на свръхдоза кокаин.

Маккартън, който се е заел да пресъздаде живота ѝ, има три номинации за „Оскар“ за сценариите на „Теория на всичко“, „Най-мрачният час“ и „Двамата папи“.

още от Екран