Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

СЕМ обяви процедурата за избор на нов шеф на БНТ, документи се приемат до 3 юни

28

Снимка: БНТ

Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви процедура за избор на генерален директор на Българската национална телевизия, информираха от СЕМ.
Процедурата за избор е била обсъдена на 9 април по време на заседание на Съвета. На него е било взето предвид, че мандатът на генералния директор е предсрочно прекратен на 23.04.2019 г. Съгласно предвидената от Закона за радиото и телевизията хипотеза, е избран временно изпълняващ длъжността. До насрочването й се стигна след като Константин Каменаров трябваше да подаде предсрочно оставка поради постановена присъда за шофиране в нетрезво състояние. Наказанието е несъвместимо с поста на генерален директор на обществена медия.
Документи на кандидатите за участие в процедурата ще се приемат до 3 юни 2019 г., включително, от 09.00 ч. до 17.00 ч., в деловодството на Съвета за електронни медии - гр. София, бул. Шипченски проход номер 69, ет. 5, ст. 505.
Заявлението за участие и документите се подават лично. Концепцията за развитие на БНТ следва да е поставена в отделен надписан и подписан от кандидата плик.
В срок до 25 юни 2019 г. Съветът за електронни медии оповестява на интернет страницата си кандидатите, допуснати до участие в процедурата. До 1 юли 2019 г. Съветът трябва да оповести на сайта си кандидатите, допуснати до третия етап на процедурата.
Изслушвания с допуснатите до третия етап кандидати ще се проведат на 3 и 4 юли. На 5 юли 2019 г. СЕМ трябва да определи с решение кандидата, избран за генерален директор на БНТ.
Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай, че и на него не бъде избран генерален директор, един час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНТ, процедурата се прекратява.
Решението за избор на генерален директор на БНТ ще бъде оповестено чрез БТА и на интернет страницата на СЕМ.

още от Екран
21
Събота
Септември