нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Сериалът „Короната“ ще пресъздаде емблематично интервю на принцеса Даяна

Кадър от интервюто на принцеса Даяна от 1995 г. в предаването „Панорама“, водено от Мартин Башир. /YouTube

Сюжетът на хитовия сериал „Короната“ е на път да пресъздаде още един любопитен момент от историята на британското кралско семейство.

Драмата, която следва управлението на кралица Елизабет II, отразява отношенията между принцеса Даяна, принц Чарлс и неговата връзка с Камила Паркър Боулс. Според изданието „Сън“ в новия пети сезон от поредицата ще бъде включено интервюто на принцесата в предаването „Панорама“ с водещия Мартин Башир. Тогава тя говори откровено за брака си и за семейството изобщо, пише „Фокс Нюз“.

Разговорът е излъчен по „Би Би Си“ през ноември 1995 г. и оттогава е критикуван от мнозина, а разследване от тази година твърди, че Башир е действал по измамен начин и е фалшифицирал документи, за да проведе интервюто.

В тази дискусия Даяна признава, че има извънбрачна връзка и обръща внимание на аферата на Чарлс с Камила, която към днешна дата е негова съпруга. „В този брак бяхме трима, така че беше малко пренаселено“, казва тогава принцесата.

В петия сезон, който ще бъде предпоследен на „Короната“, Елизабет Дебики ще изиграе Даяна, а Доминик Уест влиза в ролята на Чарлс. Имелда Стонтън ще е новата Елизабет II след Клеър Фой и Оливия Колман, а в образа на принц Филип се превъплъщава Джонатан Прайс.

още от Екран