Екран

Сериалът по „Властелинът на пръстените“ вече си има име

Сериалът по „Властелинът на пръстените“ вече си има име

Една от най-мащабните продукции на стрийминг платформата Amazon Prime Video вече си има официално име – поредицата „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта“ ще се появи на екран, за да проследи събитията от трилогията хиляди години преди екранизирането ѝ.

През миналото лято от Amazon съобщиха, че премиерата ще е на 2 септември 2022 г. и споделиха кадър от сериала, който е сниман в Нова Зеландия. Заглавието и споделените кадри потвърждават, че сюжетът ще се фокусира върху изковаването на емблематичните пръстени от книгите.

През 2017 г. Amazon откупи правата за адаптация на поредицата на Дж. Р. Р. Толкин за стрийминг услугата си. По предварителни данни заснемането на първия сезон струва близо половин милиард долара. Очаква се да бъдат заснети още четири.

В свое прессъобщение от технологичния гигант съобщиха, че разкритото заглавие във видеото е било отлято ръчно с истински разтопен метал, течащ по предварително издълбано дърво. Целият процес е заснет на забавен кадър.

Сериалът ще е достъпен в Prime Video в над 240 държави и територии на няколко езика, а нови епизоди ще излизат в няколко последователни седмици.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ