нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Първи трейлър на „Черната вдовица“

Кадър от Marvel Entertainment / Youtube

Макар че основната сюжетна линия на „Отмъстители“ приключи през април с излизането по кината на „Отмъстителите: Краят" (Avengers: Endgame), първият излязъл трейлър на „Черната вдовица“ (Black Widow) на Скарлет Йохансон ни напомня, че „Марвел Студиос" все още не са готови да се разделят с оригиналния каст на поредицата, пише „Да Върдж“.

„Черната вдовица” ще ни представи по-задълбочен поглед върху живота и миналото на шпионката Наташа Романоф. Действието във филма се развива в периода между от „Първият отмъстител: Войната на героите“(Captain America:Civil War) и „Отмъстителите: Война без край“(Avengers: Infinity War).

Макар че това е първият трейлър, достъпен до широката публика, негова по-дълга версия е била показана на специалното изложение на Дисни D23 през август. Трейлърът започва със сцени от Будапеща, локация, която Клинт Бартън познат още като Ястребово око (Hawkeye) многократно споменава в „Отмъстителите“. Там Романоф влиза в схватка с Йелена Белова, която в трейлъра е описана като сестра на героинята на Скарлет Йохансон. В комиксите Белова става втората „Черна вдовица“. Предстои да разберем какви ще бъдат отношенията между двете шпионки във филма.

Наташа Романов е един от последните персонажи от оригиналния екип на „Отмъстителите“, който получава самостоятелен филм. Робърт Дауни-младши, за който се носят слухове, че може да има кратка роля в „Черната вдовица“, влезе под костюма на Железния човек в три самостоятелни филма, като толкова имат също и Крис Евънс и Крис Хемсуърт, съответно в ролите на Капитан Америка и Тор(макар че Първият отмъстител: Войната на героите“ трудно може да бъде наречен самостоятелен филм). Джереми Ренър, от своя страна, отново ще се превъплати вролята на Ястребово око в сериал на стрийминг платформата „Дисни плюс“(Disney+). Марк Ръфъло е единственият актьор от оригиналните отмъстители, които няма солов филм, тъй като „Юнивърсъл Пикчърс“ все още притежава правата за самостоятелните филми за Хълк.

„Черната вдовица“ ще излезе по кината на 1 май 2020 г., слагайки началото на т.нар. четвърта фаза на Киновселената на Марвел, която включва още филмите  „Вечните“ (The Eternals), „Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена“ (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“ (Doctor Strange and the Multiverse of Madness) и „Тор: Любов и гръмотевици“ (Thor: Love and Thunder).

още от Екран