Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Вижте Дейзи Ридли като Офелия в едноименния филм (видео)

313

Какъв би бил Хамлет през очите на самата Офелия? Австралийската режисьорка Клер МакКарти ни дава отговор с филма "Офелия" създаден по едноименната книга на Лиза Клайн, черпила вдъхновение от английския класик Шекспир.

Разгърнат в средновековна Дания сюжетът представя класическата шекспировска трагедия "Хамлет" през погледа на нейния най-сложен образ - този на Офелия. Останала без майка, Офелия е прибрана в замъка Елсинор от кралица Гертурде, за да се превърне в една от най-доверените дами в двора. Скоро обаче Офелия се влюбва в младия принц Хамлет. Страстта, разпалила се между двамата, заварва кралството на ръба на войната сред въртешни политически интриги и коварно предателство. Бащата на Хамлет е убит, а умът на принца започва да се заплита в неспокойно търсене на отмъщение.

В главните роли са Дейзи Ридли като Офелия, Джордж МакКей като Хамлет, Наоми Уотс като Гертруде и Клайв Оуен като узурпаторът Клавдий.

Премиерата на лентата бе на миналогодишния филмов фестивал Сънданс. По кината се очаква да тръгне това лято. Да видим новия трейлър.

още по темата
още от Екран
21
Събота
Септември