Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Вижте Джордж Клуни в "Параграф 22"

1281

Снимка: Hulu / YouTube

Джордж Клуни влиза в ролята на командващия Шайскопф в новата екранизация по сатиричния роман на американския автор Джоузеф Хелър "Параграф 22". Освен че играе във филма, Клуни е продуцент и режисьор на два от епизодите на минисериала на Hulu. Наред с него режисьори са и Грант Хеслов, и Елън Кюрас. 

Емблематичният роман на Хелър е създаден по време на Втората световна война. Той представя различните гледни точки около събития, свързани с измислената 256-а ескадрила, базирана на остров Пианоса в Средиземно море, на запад от Италия. Романът представя борбата на капитан Джон Йосарян, както и на останалите летци, да запазят разсъдъка и живота си пред все по-рискованите мисии, които им биват налагани.

Джон Йосарян е пилот на бомбардировач от ВВС на САЩ през Втората световна война. Той е бесен, защото хиляди хора, които никога не е срещал, се опитват да го убият. Но по-големият враг от отстъпващите германци е самата военна бюрокрация, която продължава да увеличава броя на мисиите. Основен момент е параграф 22, според който грижата за собствената безопасност в лицето на реална и непосредствена заплаха е признак на рационален ум. Човек се счита за луд, ако доброволно продължава да лети в опасни бойни мисии, но ако поиска да бъде отстранен, това би било доказателство за здрав разум, поради което е недопустимо да бъде освободен от длъжност."

В ролята на Джон Йосарян влиза Кристофър Абът, Хю Лори пък е майор Де Ковърли, Кайл Чандлър ще изиграео полковник Каткарт.

Новият мини сериал тръгва на 17 май в платформата Hulu. 

Вижте трейлъра.

още по темата
още от Екран
23
Петък
Август