Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Голяма доза черен хумор в новия трейлър на "Параграф 22"

666

Емблематичният роман на Джозеф Хелър "Параграф 22" е създаден по време на Втората световна война. Той представя различните гледни точки около събития, свързани с измислената 256-а ескадрила, базирана на остров Пианоса в Средиземно море, на запад от Италия. Романът представя борбата на капитан Джон Йосарян, както и на останалите летци, да запазят разсъдъка и живота си пред все по-рискованите мисии, които им биват налагани.

В новият сериал на Hulu, създаден по книгата на Хелър, Джон Йосарян се бори с абсурдната военна бюрокрация, която продължава да увеличава броя на мисиите. Основен момент е параграф 22, според който грижата за собствената безопасност в лицето на реална и непосредствена заплаха е признак на рационален ум. Човек се счита за луд, ако доброволно продължава да лети в опасни бойни мисии, но ако поиска да бъде отстранен, това би било доказателство за здрав разум, поради което е недопустимо да бъде освободен от длъжност."

Безсмислената логика на параграф 22 пронизва цялата военна бюрокрация, която продължава да увеличава броя на мисиите, които Йосарян трябва да поеме. Трейлърът може да се похвали с много мрачно забавни моменти, като характерът на Джордж Клуни - полковник Шайскопф - спорещ със стенографа или майор Де Ковърли, изигран от Хю Лори, който случайно влиза в стая, пълна с нацисти. Но с напредването на клипа странното и сюрреалистично се смесва с истинския хаос и ужасите на войната.

В актьорския състав на мини сериала влизат Кристофър Абът като Джон Йосарян, Джордж Клуни като полковник Шайскопф, Хю Лори като майор Де Ковърли, Кайл Чандлър като полковник Каткарт, Джанкарло Джанини като Марчело, Даниел Дейвид Стюарт като Майло, Рафи Гаврон като Арфи, Греъм Патрик Мартин като Ор, Грант Хеслов като доктор Даниека и Теса Ферер като сестра Дакет, Клуни и Хеслов влизат в ролята и на изпълнителни продуценти на сериала и споделят режисурата с продуцента Елън Кюрас.

Новият мини сериал тръгва в платформата Hulu на 17 май. 

Вижте последния трейлър.

още по темата
още от Екран