Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Защо „Столичани в повече“ продължава да е най-гледаният бг сериал

201

Когато през 2010 година bTV даде началото на новата вълна модерни български сериали със „Стъклен дом“, никой не очакваше родните телевизии и продуцентски къщи да произведат толкова много заглавия в следващите 7 години. Сериалите, макар и радващи се на огромно одобрение и отзвук (въпреки коментарите към качеството им, които публиката е склонна да прощава), все още са най-скъпата ТВ продукция на местния пазар и изискват огромна инвестиция, която трудно се възвръща. Една от причините е, че в класациите Топ 50 за последните години рядко български сериал надделява над турските поредици, както и над хитовите музикални, риалити и дори кулинарни програми като MasterChef.

Един български сериал обаче продължава да държи огромен зрителски интерес 7 години след старта си в ефир и това е комедийната поредица „Столичани в повече“. Той e вторият БГ сериал на bTV и премиерата му беше през пролетта на 2011 години. Той е сред малкото БГ заглавия на телевизията, което печели повече публика от турските сериали и неведнъж е оглавявал класацията Топ 50 в предходни години. Този месец започна 12-ят му сезон, който продължава да се радва на огромен интерес и изцяло позитивен отзвук. Предимство е, че може да се гледа безплатно и на платформата btvplus.bg. И в пряка конкуренция с новия комедиен сериал на Нова телевизия „Полицаите от края на града“ „Столичани в повече“ печели битката за зрителите всеки петък от 21 часа.

Най-гледани ТВ сериали – март 2018:

За радост на феновете, скоро предстоят снимките и на 13-и сезон.

Къде е ключът към успеха на „Столичаните“? Какво успява да задържи зрителите пред екрана толкова дълго време? Защо комедията е добра инвестиция? Трябва ли да бъде сложена точка и кога?

(четете отговорите на тези въпроси на следващата страница)

още от Екран
19
Събота
Януари