Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Цените на петрола отново се понижиха в азиатската търговия

Снимка: Shutterstock

Цените на петрола се понижиха и днес в азиатската търговия, след като безпокойствата за търсенето надделяха над усилията за намаляване на предлагането, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В азиатската електронна сесия американският лек суров петрол понижи цената си 12 цента или с 0,2 на сто до 54,81 долара за барел.

Лондонският сорт Брент от Северно море поевтиня с 18 цента или 0,3 процента до 58,39 долара за барел.

Миналата седмица Саудитска Арабия, лидер в Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), обяви, че планира да задържи износа си на петрол под 7 милиона барела на ден през август и септември, за да помогне за намаляване на световните петролни резерви. Вчера Кувейт също отново изтъкна ангажимента си в рамките на ОПЕК+ за намаляване на предлагането. Разрастващият се добив на шистов петрол в САЩ обаче продължава да подкопава усилията за ограничаване на свръхпредлагането, което оказва натиск върху цените.

Цените на петрола остават ниски и заради опасенията, свързани със световната икономика и растежа на търсенето на суровината в контекста на ескалацията на търговския конфликт между САЩ и Китай.

още от Енергетика
24
Понеделник
Февруари