нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Леко поевтиняване на петрола тази сутрин

Снимка: Guliver / Getty images

Цените на петрола се понижиха тази сутрин, въпреки че руският президент Владимир Путин намекна, че е готов да удължи рекордното намаление на добива заради пандемията от COVID-19, предаде РОйтерс.

Към 8:15 часа българско време цената на сорта Брент се понижи с 10 цента, или 0,24%  до 42,36 долара за барел, докато американският лек суров петрол WTI също поевтиня с 10 цента, или 0,25%,  до 40,55 долара за барел. И двата сорта са на път да запишат първи седмичен спад в рамките на последните три седмици.

Путин заяви вчера, че Русия не вижда необходимост големите доставчици на петрол да веждат промени в споразумението си за съкращение на добива, но не изключи възможността да удължаване на мерките, ако пазарните условия го изискат.

„Преди уикенда хората ще наблюдават две неща: разочароващите данни за търсенето в реално време на фона на нарастването на случаите на COVID-19 и предстоящото в края на следващия месец решение на Организацията на страните износители на петрол и техните съюзници, известни като ОПЕК+ (включително Русия) за производството на петрол“, казва Майк Финли от Baker Institute for Public Policy.

още от Енергетика