Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Новите санкции на Вашингтон ще блокират 700 милиона евро за довършването на "Северен поток-2"

Снимка: Shutterstock

Разширяването на санкциите на САЩ срещу "Северен поток-2" ще блокира около 700 милиона евро инвестиции за довършването на строежа на газопровода, заяви пред ТАСС операторът на проекта Норд стрийм 2 (Nord Stream 2 AG).

Според консорциума предложените от САЩ допълнителни санкции пряко ще засегнат над 120 компании от повече от 12 страни в Европа. При сложната икономическа ситуация те ще блокират около 700 милиона евро инвестиции за завършването на газопровода.

В Берлин днес бившият германски канцлер и председател на съвета на директорите на Роснефт Герхард Шрьодер е поканен на заседание на комисията по икономика и енергетика в Бундестага, която ще обсъди строителството на газопровода "Северен поток-2" и енергийния суверенитет на Европа и Германия, инфомрира БТА.

Освен Шрьодер на заседанието са поканени седем представители на германските икономически среди. Сред тях са ръководителят на Източната комисия на германската икономика Михаел Хармс и ръководителят на отдела по външноикономически отношения на Асоциацията на германските промишлено-търговски камари (DIHK) Фолкер Трайер.

още от Енергетика