Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Още 3 месеца отсрочка за регистриране на търговците на горива

Снимка: Shutterstock

С още три месеца ще бъде удължен срокът за регистрация на лицата, занимаващи се с търговия на едро с нефт и продукти от нефтен произход, реши парламентът.

Предложението е на Валери Симеонов от "Обединени патриоти", а текстът влиза в сила от 25 октомври 2019 г. Поправката е просто техническо отлагане, с нея на практика се отлага с три месеца действието на една наредба, която трябваше да влезе в сила "някъде на 26 юли", обясни Симеонов. Управляващата коалиция има подготвен законопроект за административното регулиране на дейностите с нефт и нефтопродукти, по който е работено повече от шест месеца и е съгласуван е с всички участници в търговията с горива, посочи той.

Поради ваканцията на парламента обаче заради местните избори, няма да може да бъде гласуван в пленарната зала, преди влизането в сила на наредбата по приетия януари закон, който си е отвсякъде лобистки и драконовски, каза още Симеонов. Това е причината да поискаме отлагане с още три месеца и нищо повече, става въпрос за едно техническо отлагане, което няма как да бъде удължавано повече, допълни депутатът, цитиран от БТА.

Колегата му от парламентарната група на "Обединени патриоти" Емил Димитров обаче смята, че няма нужда от ново удължаване на срока, защото, според данните, цитирани от него, от 15 хиляди потенциални обекта, подлежащи на регистрация, до момента са регистрирани 260. Независимо от отлагането, тези, които не са се регистрирали, пак няма да се регистрират, смята той.

още от Енергетика
19
Неделя
Януари