Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Снимка: Shutterstock

Цените на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия. Опасенията от повторно въвеждане на карантинни мерки в САЩ заради разрастването на Ковид-19 взеха превес над сигналите за възстановяването на търсенето на бензин в най-голямата икономика в света, предаде Ройтерс.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня със 7 цента или с 0,2 на сто до 43,22 долара за барел днес, след като вчера котировките му се повишиха с 0,5 на сто.

Американският лек суров петрол понижи стойността си с 14 цента или с 0,3 на сто до 40,76 долара за барел, след като вчера поскъпна с 0,7 на сто.

Вчера цените на петрола тръгнаха нагоре, след като министерството на енергетиката на САЩ отчете, че запасите от бензин са намалели с 4,8 милиона барела миналата седмица. Това беше много повече, отколкото анализаторите очакваха, тъй като търсенето е скочило до 8,8 милиона барела дневно и това е най-високото равнище на този показател от 20 май, уточни Ройтерс.

При все това бумът на случаи на Ковид-19 в няколко щата на САЩ засили вероятността от повторно въвеждане на карантинни ограничения, а това ще спре възстановяването на търсенето на гориво. 

още от Енергетика