нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Петролът поевтиня на фона на ръста на запасите в САЩ

Снимка: Getty images

Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда на фона на данните, че запасите от суров петрол в САЩ са нараснали повече от очакваното през последната седмица, предаде Ройтерс.

Към 8:30 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,56 долара, или 0,65%, до 85,84 долара за барел. Американският лек суров петрол WTI поевтиня с 0,72 долара, или 0,85%, до 83,93 долара за барел, след като миналата сесия поскъпна с 1,1%.

Според данните на Американския петролен институт запасите от суров петрол на САЩ са нараснали с 2,3 млн. барела през седмицата, завършила на 22 октомври. Очакванията бяха за ръст от 1,9 млн. барела.

В същото време запасите от бензин са се увеличили с 500 хил. барела, а тези от дестилати с 1 млн,. барела, като прогнозата бе за понижение и на двата типа запаси.

Макар че Брентът поскъпва през последните осем седмици, а WTI през последните десет, цените започват да изглеждат завишени, казват анализатори.

„Като изключим по-бичи новини, което е възможно, предвид вчерашното развитие на пазара, може да видим прибиране на печалби при Брента и WTI, което би било добре за пазара“, казва Крейг Ерлам, старши пазар анализатор в OANDA.

още от Енергетика