нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Петролът в азиатската търговия поевтиня

Снимка: Shutterstock

Цените на петрола продължиха да се понижават и днес в азиатската търговия. Намалява оптимизмът за съживяване на търсенето на черното злато на фона на нарастващото предлагане на пазара, след като либийската петролна компания постигна напредък в преговорите за възобновяване на износа си, предаде Ройтерс. 

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, с доставка през септември, поевтиня със 17 цента или с 0,2 на сто до 41,68 долара за барел. 

Американският лек суров петрол понижи котировките си с 44 цента в самото начало на сесията, но по-късно, след по-добрите от очакваните данни за китайската промишленост, намали темпа на спад и поевтиня с 26 цента спрямо закриването до 39,44 долара за барел. 

Вчера оптимизмът се крепеше на силния растеж на все още неприключилите продажби на жилища в САЩ, който подхрани надеждите, че глобалното търсене на горива нараства трайно, след като основните икономики отново се отварят след карантината заради новия коронавирус. 

В същото време обаче броят на заразените с коронавирус продължи да се увеличава рекордно в южните и югозападните щати на САЩ, отбелязва Ройтерс. 

 

още от Енергетика