нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Турция е инвестирала 3 милиарда евро в проекти за дистрибуция на природен газ

Снимка: Shutterstock

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че през последните 18 години тази страна е вложила около три милиарда евро в проекти за дистрибуция на природен газ, съобщи Танюг, цитирана от БТА. 

Инвестициите в топлинна и геотермална енергия се очаква да допринесат значително за снабдяването на нашата страна с енергия, заяви Ердоган в събота във видео обръщение на церемонията по тържественото откриване на енергиен проект в град Маниса.

Президентът подчерта, че става дума за много важен проект за четири енергийни строежа, които ще бъдат много важни за цяла Турция, съобщи Анадолската агенция.

За 18 години трикратно увеличихме количеството произведена електрическа енергия на 96 000 мегавата, което е важно за общия напредък на Турция, каза турският президент.

Той добави, че целта на Турция е да бъде водеща страна не само в производството, но и в технологиите за възобновяеми източници на енергия.

Преди да дойдем на власт природен газ имаха само пет окръга, а ние разширихме това на 81 окръга, на всички наши окръзи. До края на 2020 година развихме мрежа за дистрибуция с дължина 153 хиляди километра, каза Ердоган.

Той изтъкна, че днес около 68 милиона жители на Турция имат възможност да ползват природен газ.

 

още от Енергетика