Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Начело на ЕК Фон дер Лайен ще живее там, където работи

Снимка: Shutterstock

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е решила да води почти аскетски живот, докато е на този пост. За новата шефка на ЕК се създават специални условия да живее в централата на институцията в Брюксел. Това съобщават различни медии, като се позовават на потвърждение от екипа на Фон дер Лайен.

Медии в Германия вчера първи съобщиха, че по искане на Фон дер Лайен в централата на комисията се подготвя нещо като мини апартамент, където тя да може да нощува. Уточнява се, че 25 квадратни метра от етажа на сградата, отделен за председателя и неговия екип, ще бъдат устроени като студио със спалня и малка кухня, предава БТА.

Говорители на Фон дер Лайен поясняват, че тя е имала подобни условия за живот и като министър на отбраната на Германия. Това ù е позволявало да работи и нощува през седмицата в министерството. Прекарвала е само почивните дни със семейството си в почивните дни. По думите на говорителите подобен подход спестява от средствата за охрана, тъй като сградата на ЕК е под постоянно наблюдение, а и ще ограничи времето, прекарвано от Фон дер Лайен в задръстванията на Брюксел.

още по темата
още от ЕС