нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Лидерите на ЕС ще провеждат видео разговори за COVID-19

Getty Images

Втората вълна от новия коронавирус прекъсна последната среща на лидерите на ЕС, едва третата лице в лице от началото на пандемията.

За да координират мерките в борбата със заразата, представителите на 27-те държави членки в европейската общност са се споразумели да провеждат регулярни видео разговори, предаде „Ройтерс“.

„Имаше споразумение, че почти седмично ще се ангажираме да се консултираме помежду си по отношение на най-добрите методи и най-добрите подходи за справяне с тази втора вълна“, заяви ирландският премиер Мишел Мартин.

Виртуалните конференции са по-малко ефективни в договарянето на компромиси, но са по-безопасни на фона на нарастващия брой инфектирани сред лидерите и техните делегации.

Според италианския министър-председател Джузепе Конте разговорите ще помогнат за по-добро съгласуване в действията за проследяването, рестриктивните мерки и ваксините, свързани с COVID-19.

Засега решенията за превенция на разпространението на заразата в държавите са много различни, в зависимост от ситуацията, в която се намират.

още от ЕС