Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Матео Салвини не търси изхода на Европа, иска италианците да бъдат оставени да работят

36

Снимка: Guliver / Getty Images

Не искам да излизам от Европа и от Еврозоната или да удрям с обувки по масата, а да оставя италианците да работят. Това заяви италианският външен министър и лидер на крайнодясната партия "Лига" Матео Салвини, след като Европейската комисия отхвърли вчера проекта за бюджет на Италия и поиска от италианското правителство да представи коригиран проект в триседмичен срок, предаде Франс прес.

"Европа не може да бъде променена с провокации", заяви Салвини по адрес на евродепутат от неговата партия Анджело Чока, който свали една от обувките си и измачка с нея бележките на еврокомисаря по икономическите въпроси Пиер Московиси след пресконференция, посветена на отхвърлянето на италианския проектобюджет, предаде БТА.

След като вчера нарече действията на Чока "липса на уважение", Московиси заяви днес, че стореното от италианския евродепутат е "отвратително".

"В началото се смеем, защото е нелепо, след това свикваме с прояви на тихо и символично насилие, а един ден се събуждаме с фашизма. Да бъдем бдителни! Демокрацията е крехко достояние", написа Московиси в профила си в Туитър.

още по темата
още от ЕС
23
Петък
Август