Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Меркел пак трепери на официална церемония

Снимка: Guliver/ Getty Images

За трети път в рамките на месец германският канцлер Ангела Меркел предизвика тревоги за здравето си след като отново изпадна в неконтролируем тремор. За отбелязване е повторяемостта на ситуацията - треморът се появи по време на официално събитие в Берлин, показва видео на The Sun. Меркел се разтрепери докато бе застанала до гостуващия в Германия премиер на Финландия Анти Рине, който от своя страна кавалерски запази пълно спокойствие.

Ангела Меркел е добре, заяви по-късно днес говорител на германското правителство. Разговорите с Рине продължават, добави той. Малко по-късно самата Меркел също заяви: "аз съм добре, не бива да се тревожите за мен!"

Първият такъв случай беше на 18 юни, когато германската канцлерка неудържимо се разтрепери на среща с украинския президент Володимир Зеленски, който беше на посещение в Берлин. След като обаче пи вода, тя се почувства по-добре.

В края на юни тя получи втори такъв пристъп на събитие в Берлин. По време на срещата на върха на Г-20 в Япония в края на юни Меркел каза, че разбира интереса към здравословното ѝ състояние, но настоя, че се чувства добре. 

още по темата
още от ЕС
12
Четвъртък
Декември