Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Румъния с остра реакция заради изказване на Бойко Борисов

Снимка: Shutterstock

Румъния с остра реакция, заради изказване на премиера Бойко Борисов. Преди дни той коментира, че африканската чума по свинете у нас вероятно е пренесена от румънски туристи, предаде НОВА ТВ.

В петък, при среща със собственици на прасета в Пазарджик премиерът обясни, че 57 000 коли влизат от Румъния всеки ден и туристите ходят, ядат и хвърлят.

В отговор от външното министерство на Букурещ обясняват, че ще предоставят технически аргументи от техния национален ветеринарно-медицински орган, за да отговорят на това.

"Независимо от техническите аргументи, които ще бъдат предложени от Националния ветеринарно медицински орган за безопасност на храните на Румъния, за да отговорим на неблагоприятните изявления на премиера на България Бойко Борисов..."

Те допълват, че са разочаровани от начина, по който българският премиер е коментирал румънските туристи, които допринасят съществено за българския брутен вътрешен продукт.

"...ние не можем да не бъдем изненадани и разочаровани от начина, по които българският премиер е коментирал румънските туристи, особено след като допринасят съществено за БВП на България."

още от ЕС
16
Понеделник
Декември