Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимки: Guliver / Getty Images

Меган Маркъл изкачва стълбите на параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор в сватбената си рокля, издържана в изчистена линия, с акцент върху воала и тиарата. Роклята е на "Живанши", предадоха световните медии. Тиарата е на кралица Мери, взета назаем от кралица Елизабет Втора. 

Джордж Клуни и съпругата му - известният адвокат и правозащитник Амал Клуни. Снимка; Guliver / Getty Images

Почитатели на британското кралско семейство се стичат по улиците на Уиндзор. Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Юнкер: Не искам европейска супердържава

Снимка: Guliver / Getty Images

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Борис Джонсън говори пълни глупости и че е „твърдо против“ създаването на европейска държава, предаде британският „Индипендънт“.

„Някои хора в британската политическа система са против истината. Те претендират, че съм глупав и упорит федералист, че подкрепям европейска супердържава“, каза Юнкер по време на пресконференция в Брюксел и в отговор на коментар на Джонсън.

„Аз съм твърдо против създаването на европейска супердържава. Ние не сме САЩ, ние сме Европейският съюз. Съюзът не може да се гради срещу интересите на европейските нации, така че това е пълен абсурд“, добави той.

Коментарът на Юнкер е в отговор на изказванията на Борис Джонсън, който обвини европейските лидери в опит за създаване на супердържава, подобна на желаната от Хитлер и Наполеон, но „по различен начин“.

Други политици от ЕС също се противопоставиха на Джонсън, който каза още, че Брекзит се основава на идеите на „либералния идеализъм“.

„Поставянето на бариери пред движението на търговията и хората и предположението, че принадлежността на гражданите може да бъде само национална, не е либерлно - то е точно обратното“, каза главният преговарящ за Брекзит на Европейския парламент Ги Верхофстат.

В речта си Юнкер засегна и темата за бъдещето на Европа, като представи визията си за двукамерен избирателен орган и президент, избиран пряко от европейските граждани.

Юнкер заяви, че предложенията за съставяне на транснационални списъци за изборите за Европейски парламент и сливане на поста на председателя на Европейския съвет с този на Европейската комисия, едва ли ще бъдат изпълнени по време на неговия мандат поради липсата на подкрепа от страна на държавите членки.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Изискан и просторен - лоби барът на хотела

Снимка: Guliver/ Getty Images

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.05.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.05.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66128
0.601945
CNY
10
2.60267
3.84221
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23971
0.446486
RUB
100
2.67135
37.4343
USD
1
1.66016
0.602352