Цената на биткойна с потенциал да се удвои тази година

Цената на биткойна с потенциал да се удвои тази година

Цената на биткойна може да се удвои до 75 хил. долара тази година, тъй като все повече институционални инвеститори започват да подкрепят най-популярната криптовалута в света. Това заяви пред Си Ен Би Си главният изпълнителен директор на швейцарската банка SEBA Гуидо Бюлер.

„Вярваме, че цената ще върви нагоре“, коментира Бюлер бюлер по време на Crypto Finance Conference в Санкт Мориц в Швейцария.

Към 15:50 часа българско време биткойнът се разменя за 43 692,50 долара

„Нашите вътрешни модели за оценка показват, че цената в момента трябва бъде между 50 и 75 хил. долара“, коментира шефът на банката, която е фокусирана върху крипто пазара. „Убеден съм, че ще стигнем до това ниво. Въпросът е кога“, добави той.

След като достигна рекорден връх от 69 хил. долара през ноември, стойността на биткойна се срина през следващите месеци, като в понеделник дори бе отчетено кратко падане под 40 хил. долара.

На въпрос дали очаква биткойнът да достигне рекордните нива от миналата година, Бюлер заяви, че очаква това да стане, но подчерта, че волатилността продължава да е висока.

Спадът на цените на биткойна през тази седмица дойде на фона на нарастващата доходност по държавните облигации и очакванията за увеличение на лихвите на централните банки, особено на Фед.

„Виждали сме биткойн да се държи като рисков актив многократно през последните няколко месеца“, каза Ноел Ачесън, ръководител на отдела за пазарни анализи в Genesis.

„Когато пазарът стане нервен, биткойнът се срива. Виждаме различни индикации, че пазарите са притеснени от скока на доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа. Това не е добре за всеки актив, който има висока волатилност“, добави той.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ