нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Deliveroo отчете загуба за стотици милиони преди борсовия си дебют

Снимка; Getty images

Британската фирма за доставки на храна Deliveroo съобщи, че е на загуба от 223,7 млн. паунда (309 млн. долара) за 2020 г., предаде Си Ен Би Си. Финансовия отчет на компанията идва няколко дни, след като тя обяви, че планира първично публично предлагане(IPO) на Лондонската фондова борса.

Финансовите резултати на компанията за миналата година обаче са по-добри от тези от 2019 г.., когато тя регистрира загуба от 317 млн. паунда. Макар че съществуващата от осем години фирма продължава да е на червено, приходите и са нараснали от 2,5 млрд. паунда през 2019 г. на 4,1 млрд. паунда през 2020 г.

От фирмата все още не са дали дата за своето IPO, но очакванията са то да се случи в рамките на следващите няколко седмици. JPMorgan Chase & Co. и Goldman Sachs Group ще водят първичното публично предлагане.

Компанията, която е подкрепяна от технологичния гигант Amazon, може да получи оценка от 10 млрд. долара при листването си на борсата. Наскоро тя набра 180 млн. долара при поредния кръг на финансиране. Освен от Amazon, във фирмата инвестират и Capital Partners, Fidelity, T. Rowe Price, General Catalyst, Index Ventures и Accel.

още по темата
още от Финанси