Затвори

Ето кои станаха носители на 19-те годишни награди в застрахователния сектор

За 9-та поредна година на тържествена церемония бяха връчени най-престижните годишни награди в застрахователния сектор - „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2016 г. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

На събитието по традиция присъстваше целият застрахователен, пенсионен и финансов сектор на България, представители на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди.

Три награди бяха връчени в категория “Застрахователен брокер на годината”.

Призът в категория “Общо застраховане” за 2016 г. спечели "АЙ ЕНД ДЖИ Иншурънс Брокерс" ООД.

В категория “Животозастраховане”, първо място спечели "Евролайф България" ЕООД.

Приз в категорията „Най-динамично развиващ се застрахователен брокер” през 2016 г. спечели “Мусала Иншурънс Брокер” ООД

Отличените в "Пенсионноосигурително дружество на годината." са:

ПОК “Доверие” АД с награда в категория „Допълнително задължително пенсионно осигуряване“

В категория “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване“ първо място спечели ПОД “Алианц България” АД.  Финансовият министър Владислав Горанов, който връчи наградата, поздрави сектора за това, че е преминал през сериозно предизвикателство. “Радвам се, че с гордо вдигната глава можем да отчетем, че тази част от финансовите институции и инфраструктура на държавата е на добро ниво. Ние ще продължим да подобряваме регулациите и законодателството в областта на застраховането и пенсионното осигуряване във всичките му фази. ”, каза той.

Наградата за най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество за 2016 г. отиде при „ЕН ЕН Пенсионноосигурително дружество” ЕАД.

Победители в "Застраховател на годината станаха:

"ДЗИ - Общо Застраховане" ЕАД с приз в категория “Общо застраховане”

ЗАД “Алианц България Живот” в категория “Животозастраховане”.

Призът за най-динамично развиващо се застрахователно дружество за 2016 г. отиде при „Дженерали Застраховане“ АД с ръст на БПП от 67,5 млн. лева. спрямо предходната година.

Най-добрите компании в отделните категории бяха определени от експертно жури на база обективни публични критерии и показатели.

Дружествата победители получиха специални авторски пластики, символ на наградите, изработени от художника Андрей Янев и грамоти.

За 19-та поредна година организацията връчи и специални персонални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване, както и за застрахователно посредничество.

Призът за цялостен принос в развитието на българското застраховане беше присъден на Ралица Агайн-Гури - заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор".

Наградата за цялостен принос в развитието на осигурителните системи в България получи Милен Марков, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на ПОК „Съгласие”АД.

Специалната награда за особен принос в развитието на посредничеството в застраховането получи Ивета Кунова, председател на УС на БАЗБ.

Призьорите на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” получиха специално изработени статуетки на богинята на победата „Нике”, почетни грамоти и значки с лика на патрона на фондацията.

Главният изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД Румен Янчев бе обявен посмъртно за почетен председател на попечителския съвет на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски". Почетният диплом бе връчен на неговата съпруга Весела Янчева. На негово име е учредена и годишна стипендия "Млад застраховател".

 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 21.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 21.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67036
0.598673
CNY
10
2.51489
3.97632
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23771
0.446885
RUB
100
2.76945
36.1083
USD
1
1.59192
0.628172