нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

eToro може да ограничи купуването на биткойни през уикенда

Shutterstock

Платформата за дребни инвестиции eToro може да не успее да отговори на голямото търсене на биткойни и други криптовалути през уикенда, затова предупреди клиентите, че могат да срещнат „възможни ограничения“ в поръчките, предаде Bloomberg.

„Безпрецедентното търсене на криптовалути, съчетано с ограничената ликвидност, поставя предизвикателства пред възможността ни да поддържаме поръчките за купуване през уикенда… Може да се наложи да поставим ограничения през уикенда“, обясниха от израело-британската компания в имейл до потребителите си.

Известието подчертава борбата на платформите да управляват нарастващата нестабилност на криптопазара, след като миналата седмица биткойнът премина границата от 40 хил. долара. Оттогава цената за една монета спадна до около 35 хил. долара, но апетитът на инвеститорите не намалява.

За разлика от акциите, дигиталните валути се търгуват денонощно, седем дни в седмицата, а обемът на сделки нараства през уикендите, когато хората имат повече свободно време.

През последните 11 дена в еToro са открити 360 хил. нови акаунта, а обемът на криптотърговията е с 25 пъти по-висок от същия период през 2020 година.

още от Финанси