нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Финтех компанията Square е придобила биткойни за 170 млн. долара

Снимка: Shutterstock

Американската финтех компания Square е придобила биткойн на стойност 170 млн. долара, стана ясно от публикувания във вторник корпоративен отчет на фирмата за четвъртото тримесечие, предаде Си Ен Би Си.

Компанията е придобила 3318 биткойна, след като през октомври придоби 4709 биткойна. Според Square инвестицията в критповалутата представлява около 5% от общите активи на компанията към края на 2020 г.

Към 10:10 часа българско време цената на биткойна достигна 50 321,89 долара, което представлява ръст от 3,39% за последните 24 часа.

„Тази инвестиция е част от поетият от Square ангажимент към биткойн, като компанията планира непрекъснато да оценява общата си инвестиция в криптовалутата спрямо другите инвестиции“, се казва в отчета на компанията. Главният изпълнителен директор на Square Джак Дорси е отявлен привърженик на дигиталната валута.

Все повече компании се насочват към биткойна за инвестиции, след като миналия месец производителят на електрически автомобили Tesla обяви, че е придобил биткойн на стойност 1,5 млрд. долара с целта да „увеличи гъвкавостта, да диверсифицира и максимизира възвращаемостта на своите инвестиции“.

Според анализатора на Wedbush Даниел Айвс цената на акциите на Tesla вече е директно свързана с цената на биткойна.

още по темата
още от Финанси