нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Фондовете на Кати Ууд с нов висок залог - този път в акции на Coinbase

Снимка: Shutterstock

Инвестиционната компания Ark Invest Management на Кати Ууд, известна с бичите си позиции в акциите на растеж, особено Tesla, направи нов голям залог – този път в Coinbase, предаде Си Ен Ен.

Три от фондовете на Ark са закупили акции на голямата американска платформа за криптовалути на стойност 246 млн. долара в първия ден от търговията и на фондовата борса.

Общо Ark е придобила 750 хил. ацкии на Coinbase. Книжата на компанията поскъпнаха с над 30% при дебюта й на борсата и с още 5% в ранната търговия в четвъртък.

Повече от две трети от акциите са били придобити от водещия борсово търгуван фонд (ETF) на компанията - Ark Innovation (ARKK), а останалите книжа са си поделили Ark Next Generation (ARKW) и Ark Fintech Innovation (ARKF).

В сряда фондовете на Ark се продадоха акции на Tesla, вероятно за освобождаване на капитал за покупката на книжата на Coinbase. Tesla обаче продължава да е основния актив в няколко фонда на Ark, като акциите на компанията на Илон Мъск представляват 10% от портфолиото на Ark Innovation

Множество инвеститори са големи оптимисти по отношение на представянето на Coinbase, тъй като те гледат на платформата като на големия печеливш от рязкото поскъпване на криптвалутите като биткойн и етер. В края на март държаните от нейните клиенти активи се оценяват на около 223 млрд. долара, което представлява около 115 от целият пазар на криптовалути, който е на стойност около 2 трлн. долара.

„Смятаме, че Coinbase, която е най-популярната платформа за търговия на криптовалути в САЩ, е позиционирана да бъде основен бенефициент от поскъпването на биткойна и другите цифрови активи, докато интересът към тях продължава да расте“, коментира Марк Палмър от BTIG.

Той дава рейтинг „купувай“ на акциите на Coinbase при стойност от 500 долара за акция. Това е почти 50% повече от цената на акциите на компанията в сряда.

още по темата
още от Финанси