нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Какво е бъдещето на парите и как ще ги управляваме?

Какво е бъдещето на парите? Какво е бъдещето на света въобще? Както светът се променя и еволюира, така и човекът с него.

Подобно на бързата закуска, бързите коли, бързите тестове (в тон със световните събития от последните две години), бързата диета... всичко ще става по-бързо. Такива са и нуждите на човека – да изисква и получава всичко бързо, тук и сега.

Искаш нови маратонки – поръчваш ги онлайн, доставката е на следващия ден. Пица за вечеря? Поръчваш и я получаваш след един час. Искаш да научиш чужд език – записваш се за онлайн курс и след няколко месеца разбираш и общуваш свободно с основите думи и изрази. Пералнята се е счупила – купуваш бързо нова. Имаш нужда от спешни пари – кандидатстваш за бърз кредит. Одобряват те бързо, получаваш финансирането бързо, погасяваш месечните си вноски бързо и удобно.

И всичко това днес става през телефона – най-удобно и бързо е да работиш с машинката, която постоянно е в ръцете ти.

Това не са новини от вчера и ако бизнесът не се адаптира спрямо нуждите на потребителя, ще изгуби. Защото както светът се променя, така и нуждите на хората еволюират.

Все по-често се наблюдава тенденцията да използваме телефона си и приложенията в него за ежедневните си задачи – проверка на имейла, работа в социални мрежи, правене на снимки, плащане на сметки, парични преводи и т.н. В отговор на тези нужди, на пазара за бързи кредити вече има и ново приложение, което облекчава клиента – мобилното приложение MyIute, продукт на ЮтеКредит България, което дава възможността на всеки да кандидатства за заем през телефона си, 24/7, а в последствие и да го управлява.

За ЮтеКредит България

ЮтеКредит България е небанкова финансова институция, която започва интензивна комуникация на местния пазар тази година. Компанията е специализирана във финансирането на потребителски заеми, стокови кредити, покупки на изплащане, като запазва оптимални условия за клиента, с което успява да предлага кредити на нормални цени.

В момента ЮтеКредит има два офиса в София и един в Пловдив, а в предстоящите месеци ще бъдат открити офиси и в още няколко градове в България.

Друг основен момент в бизнеса е, че заявка за кредит може да се подаде и от всяка точка на страната – на сайта или чрез приложението MyIute.

„Моделът IuteCredit е уникален в сектора на небанковото кредитиране. IuteCredit предоставя безкрайни възможности за мен и моя екип да покажем нещо ново на българския пазар, нещо, за което си струва да говорим с приятели и в семейство. Да предлагаме бързи, но добри и удобни заеми, кредити на нормални цени“, разказва Ирина Крайчева, главен изпълнителен директор на ЮтеКредит България.

Компанията е част от ЮтеКредит Европа - водеща европейска финтек компания за лични финанси, създадена през 2008 година в Естония. Групата е специализирана в кредити на вноски и услуги за незабавно плащане чрез своите 100% дъщерни дружества и е лидер в предлагането на потребителски кредити без изискване за обезпечение, поръчители и гарантиращи такси.

ЮтеКредит обслужва клиенти в Молдова, Албания, Северна Македония и Босна и Херцеговина. Акции на компанията се търгуват на борсата във Франкфурт и Естония, където интересът на частни и комерсиални инвеститори расте с всяка седмица.

За бъдещето (на парите)

В стремежа си да е модерен и предпочитан партньор за лично финансиране, ЮтеКредит разработва приложението MyIute.

Чрез него заявлението за заем се подписва дигитално през мобилно устройство, а документацията се получава по електронен път на имейл. Процесът се случва напълно онлайн, а клиентите не са обвързани с място и време. Освен това дава възможност за управление на кредитите в движение.

Клиентът може да следи плащанията си по заема, погасителения план, предстоящите падежи, да отлага вноска, да заплаща вноска, да заявява допълнителни средства при нужда, да посочва как желае да получи парите.  Така MyIute прави модерното дигитално финансиране достъпно за всеки в България, от всяка точка на страната, без необходимост от посещение на офиси и загуба на ценно време.

Основната цел на всеки бизнес в бъдещето следва да е удобството на клиента. Да го облекчи максимално, като отговори на тенденцията за еволюция на парите, бъдещето на парите и на света. А именно – всичко, вкл. и боравенето с парите, да става: По-бързо. По-удобно. По-сигурно. Но и човечно! Това ще бъдат и ценностите на ЮтеКредит България.

още от Финанси