Затвори

Китайски производител на „копачки“ за биткойн прави офшорна борса за криптовалути

Китайският производител на устройства за „копаене“ на криптовалути Ebang International Holdings планира да стартира офшорна борса за дигитални активи до края на 2020 г., като по този начин се надява да удвои годишния си оборот, съобщава Bloomberg.

Компанията планира да достигне 200 млн. долара приходи тази година, като за сравнение през миналата година успя да  извърши сделки за едва 109 млн. долара – близо 1/3 от това, което правеше през 2018 г.  когато интересът към биткойн и останалите криптовалути все още беше значително по-висок. 

Ebang успя да привлече финансиране от 100 млн. долара по време на своето първоначално публично предлагане в САЩ, но от тогава цената на акциите й се е понижила с  14%. Компанията ще се опита да диверсифицира своята дейност като придобие съществуваща борса или създаде нова с лиценз за дейност в САЩ и Сингапур. Ebang планира да използва постъпленията си за разработване на нови модели машини и разширяване в чужбина. 

В момента съществуват над 300 борси за криптовалути, като най-големите от тях като Binance и Huobi Global правят по над 3 млрд. долара дневен оборот и оперират на над 500 други пазари.

 

още от Финанси