нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кои са най-добрите инвестиционни активи през есента (и до края на 2020 г.)

Снимка: Shutterstock

Анализаторите на швейцарската инвестиционна банка UBS определиха златото като най-добрата инвестиция през есента, а и до края на 2020 година. CNBC цитира извадки от от техния доклад.

„Харесваме златото, защото смятаме, че до края на годината цената му ще достигне две хиляди долара за тройунция (31,1 грама). Това е много добър начин за хеджиране (б.р. инвестиционна застраховка срещу загуби) “, се казва в доклада. По оценка на UBS за разлика от много други активи, златото е устойчиво на несигурността около президентските избори в САЩ. Интересът на инвеститорите към благородния метал се подхранва и от политиката на ниски лихвени проценти, провеждана от правителствата на повечето страни.

В същото време инвестиционната банка определя китайските държавни облигации като "алтернативна посока за инвестиции". В близко бъдеще те трябва да бъдат включени в международния FTSE Russell's World Government Bond Index. В момента доходността им е 2,5 процента срещу 0,6 процента за съкровищни ценни бонове.

През 2020 г. цената на златото отбеляза пик до 2000 хиляди долара за унция, но след това спадна поради пренасочването на инвеститорите към други активи на фона на временното възстановяване на световната икономика от последиците от пандемията на коронавируса.

още от Финанси