нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Над 130 млн. евро инвестиции успя да привлече P2P лендинг платформата iuvo

Снимка: Shutterstock

Над 130 млн. евро са вече инвестициите в P2P лендинг платформата iuvo, част от финансовия холдинг MFG. Тя стартира през 2016 г. и бързо успя да се наложи като подходящ инструмент за всеки предприемчив инвеститор. Платформата позволява да се закупуват части от кредити, отпуснати от надлежно регистрирани небанкови финансови институции, наричани оригинатори.

Компанията е част от Finance Estonia като краудфъндинг платформа и също така е лицензиран кредитен посредник с възможност за опериране в цяла Европа от страна на естонския регулатор. Бизнес моделът дава възможност на инвеститорите да реализират висока доходност, а на оригинаторите – да използват предимствата на P2P модела, за да доразвият бизнеса си.

От създаването си през 2016-та iuvo вече е привлякла  над 21 000 потребители от 147 държави, генерирали над 130 милиона евро оборот на пазара на платформата, които са донесли средна годишна доходност от 9.2% на инвеститорите.

От началото на 2019 инвестициите в iuvo и потребителската база растат средно със 7% месечно, като компанията вече е на 3-то място по пазарен дял в континентална Европа според най-големия анализаторски сайт за алтернативни финанси Brismo.

На iuvo са листнати кредити от България, Румъния, Испания, Латвия, Русия, Полша на компании като Easy Credit, Viva Credit, iCredit, FastFinance, CbC, Ibancar, Adwisers, NordCard, Monify, Kviku.

 

още от Финанси