нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Новината от PayPal събуди пазарите за криптовалути

Сериозно раздвижване на пазара на криптовалути се наблюдава в последните 24 часа. Основната криптовалута биткойн повиши цената си по онлайн борсите с 6% само в рамките на един ден и достигна 12 800 долара, а в рамките на последното денонощие  бяха изтъргувани биткойни на обща стойност от над 40 млрд. долара, показват данните на Coinmarketcap. Другите виртуални валути също повишиха стойността си през последните 24 часа. Етериум поскъпна с 5%, рипъл – с 5%, биткойн кеш с 7%, а лайткойн – с цели 14%.

Като основна причина за оживлението на пазара на криптовалути наблюдателите посочват обявената вчера нова услуга на PayPal. В сряда платформата за електронни плащания съобщи, че ще позволи на клиентите си да съхраняват, купуват и продават от по-известните криптовалути по-късно тази година. Според анализаторите от сектора това прави PayPal първата от по-големите играчи във  финансовия сектор, която предоставя интеграция с криптовалути. Услугата ще предоставя достъп до биткойн, етериум, биткойн кеш и лайткойн.

Дъщерната компания на PayPal – Venmo, която представлява популярно в САЩ мобилно приложение за парични транзакции, също ще започне да използва тази услуга. Според Блумбърг към момента PayPal има повече от 346 млн. активни потребителя, от които 26 млн. са търговци. Мерките срещу разпространяването на коронавируса оказват позитивно влияние на развитието на платформата. През второто тримесечие на 2020 г. PayPal е опосредствала плащания за 223 млрд. долара, което представлява 29% ръст на годишна база.

 

още от Финанси