нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Платформата Iuvo достигна над 6 млн. евро инвестиции

Оперативният директор на платформата, Ивайло Иванов представи iuvo на най-големия европейски форум за кредитиране и fintech Lendit Europe

Една от най-бързо развиващите се fintech компании на българския пазар в областта на p2p кредитирането iuvo достигна 6 млн. евро инвестиции през първите 15 месеца от своето съществуване. Тези пари са инвестирани от над 2500 инвеститори от повече от 60 държави по целия свят при годишна доходност до 15%. Благодарение на услугата на iuvo потребителите са реализирали реална доходност от 8,9% през последните 12 месеца.

Големият ръст на инвестициите в iuvo се дължи на активното участие на български инвеститори в платформата, които не отстъпват по обеми на вложенията на европейските инвеститори. Добрите резултати в България са доказателство, че страната е в крак с новите световни тенденции, наложени от споделената икономика. Iuvo задава нейните стандарти в България, както и достига ръст над 30% на месечна база, и до над 75% пазарен дял в България за малко повече от 1 година.

От края на октомври iuvo работи с нов партньор, който е една от най-големите небанкови финансови институции в Румъния – iCredit. С портфейл от 18 млн. евро iCredit листва в iuvo основните си продукти, които са потребителски кредити между 85 и 1300 евро с период на погасяване от 3 до 15 седмици. Благодарение на това партньорство потребителите на iuvo могат да инвестират и в румънски леи. Към момента в България платформата работи с още два сигурни и доказани в бранша оригинатора* (Изи Кредит и Вива Кредит).

„Динамичният растеж на iuvo е свидетелство за доверието на оригинаторите и инвеститорите в бизнес модела на Р2Р финансирането. Преди малко повече от година въведохме в България този световен тренд от споделената икономика, а днес инвестициите възлизат на няколко милиона евро. Сътрудничеството с нов международен оригинатор като iCredit означава повече ликвидност и добри възможности за инвестиране и доходност за нашите потребители“, каза Ивайло Иванов, оперативен директор на iuvo.

Наред с динамичния си растеж, през изминалите няколко месеца iuvo представи българския пазар на няколко международни финансови форуми в р2р инвестирането. През октомври Ивайло Иванов представи iuvo на най-големия европейски форум за кредитиране и fintech Lendit Europe, а през изминалата седмица той взе участие и в AltFi Global Summit в Амстердам. По рано през годината компанията стана част от организацията Finance Estonia.

още от Финанси