нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Каква ще е 2021 г. за фондовите борси според шефа на Blackrock

Снимка: Guliver / Getty images

На фондовата борса все още има място за растеж, но ралито през тази година може да е толкова значително, колкото през втората половина на 2020 г. Това заяви пред Си Ен Би Си главният изпълнителен директор на най-големия мениджър на активи в света BlackRock Лари Финк.

„Мисля, че ще продължим да виждаме силни резултати от пазара и през 2021 г. , но те вероятно няма да са толкова впечатляващи, колкото тези, на които станахме свидетели през третото и четвъртото тримесечие на миналата година“, коментира той.

От 1 юли до 31 декември 2020г. широкообхватният индекс Standard & Poor’s 500 нарасна с над 20% като част от възстановяването от разпродажбите през февруари и март, които бяха предизвикани от пандемията от коронавирус.

По неговите думи наличието на ниски лихви и вероятността за благоприятната парична политика да остане в сила известно време са фактори, които ще продължат да привлича инвеститори на пазара и през тази година.

Финк очаква през втората половина на 2021 г. да бъдат отчетени по-силни резултати на фондовия пазар, тъй като широкото разпространение на ваксини срещу COVID-19 ще позволи да бъде възобновена по-голямата част от икономическата активност.

още по темата
още от Финанси