Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шефът на Дойче банк се кани да инвестира поне една четвърт от заплатата си в акции на банката

50

Снимка: Guliver/ Getty Images

Главният изпълнителен директор на Дойче банк (Deutsche Bank AG) Кристиан Зевинг планира да инвестира поне 25% от твърдата си заплата в акции на банката, съобщава Ройтерс като се позовава на свой, добре информиран източник. Още вчера Зевинг обяви, че възнамерява да инвестира значителна част от основното си възнаграждение в банката, но не посочи конкретна сума. По изчисления на Ройтерс, бъдещите инвестиции на главата на Дойче банк биха се равнявали на около 820 000 евро в акции на банката.
Междувременно акциите на Дойче банк задълбочиха днес загубата си заради съмнения, че шефът на банката може да съживи институцията като свие инвестиционното банкиране и я върне към корените й на банкер на корпоративна Германия.
Зевинг, който е главен изпълнителен директор от малко повече от година, и неговият финансов директор, предприеха едноседмична обиколна с цел да обяснят плана за преструктуриране, който се очаква да струва 7,4 милиарда евро (8,3 милиарда долара) и бе обявен след среща на надзорния съвет на компанията във Франкфурт.
Акциите на Дойче банк поевтиняха с 10 процента от неделя, когато бе обявено мащабното преструктуриране, предвиждащо съкращаване на 18 000 работни места.
В ранния следобед днес котировките на Дойче банк бяха надолу с 3,8 процента за деня, след като по-рано поевтиняха с 6,5 на сто.

още от Финанси
18
Петък
Октомври