нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Собственикът на TikTok навлезе на финтех пазара

Снимка: Guliver / Getty images

Китайската технологична компания ВуtеDаnсе пусна на пазара услуга за електронни разплащания чрез приложението Douyin, което е китайската версия на популярната по цял свят социална мрежа на компанията – ТіkТоk, предаде Си Ен Би Си.

Потребителите на Douyin ще могат да използват новата услуга Douyin Pay за поръчване на стоки чрез приложението за кратки видео. Създателите на съдържание в социалната мрежа обикновено продават някакви продукти, свързани с техния канал.

„Целта на Douyin Pay е да бъде допълнение към основните разплащателни методи и да подобри потребителското изживяване в Douyin“, заявиха от ВуtеDаnсе

Социалната мрежа работи с разплащателните платформи на Alipay на Ant Group и WeChat Pay на Tencent, които доминират китайския финтех пазар. Двете заедно отговарят за повече от 90% от мобилните плащания в страната, сочат данни на iResearch.

И двете платежни услуги се използват както за извършване на плащания в приложения, така и за покупки във физически магазини, където клиентите могат да пазаруват чрез сканиране на QR кодове. Засега Douyin Pay ще се използва само за покупки в рамките на приложението Douyin. За да използват услугата, потребителите трябва да имат китайска банкова сметка.

 

още по темата
още от Финанси