нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Tesla избра само една криптовалута за разплащания

Getty Images

Американският автомобилен производител Tesla изпълни даденото през декември обещание от Мъск да започне тестово разплащане с криптовалута и обяви коя ще е тя. Избраната криптовалута с която ще може да се пазаруват фен стоки от онлайн магазина на компанията е Dodecoin.

Вече се приемат и плащания с нея, а от Tesla подчертават, че всички останали цифрови активи няма да бъдат разглеждани от нея като средство за разплащане и ако купувачът се опита да плати за покупката с тях, нито продажбата ще се състои, нито преводът ще му бъде върнат, става ясно от съобщение, публикувано в секцията "поддръжка" на уебсайта на Tesla. Самият Мъск също обяви с пост в Twitter, че от днес вече могат да се купуват фен стоки на Tesla с мемекойна. Това моментално повлия на цената на създадената на шега криптовалута, която скочи с над 16% за последните 24 часа до 0,195590 долара малко преди 10.00 ч. българско време.

По данни на платформата CoinDesk днес Dogecoin е една от малкото дигитални валути, записващи ръстове. Биткойнът и етерът поевтиняват с над 2%, рипълът с над 1,5%, а солана с над 2,5%.

С обявяването на старта на разплащания в крипто Tesla отправя и призив клиентите да бъдат внимателни при покупка на Dogecoin и други криптовалути, тъй като хакерите могат да повлияят на транзакцията.  Автомобилният производител предупреди, че не притежава тази криптовалута и не може да обещае да запази правилата и стойността на актива, както и че не носи отговорност за загуба или кражба на Dodecoin .

Стоките, закупени с Dogecoin, не могат да бъдат върнати или заменени. Също така, на купувачите няма да им се възстановява разликата, ако погрешка са платили по-голяма сума, уточняват още от компанията в съобщението си.

 

още от Финанси